Postanowiłem więcej nie przedłużać decyzji o wyprawie „dookoła świata” i ruszam najpóźniej na początku 2011 r. na nieograniczoną czasowo wyprawę w pogoni za marzeniami.
Postanowiłem najbliższy rok poświęcić na zbieranie pieniędzy, wyznaczanie i dopracowanie trasy podróży i rozmyślanie jak to będzie włóczyć się po globie.
Dlaczego jadę? Bo chce odpocząć od gonitwy codziennej po niewiadomo po co i dlaczego. Bo lubię życie w podróży i poznawanie nowego. Bo lubię doświadczać nowe kultury i poznawać ludzi którzy je tworzą. Bo życie jest za krótkie żeby odkładać na bok swoje marzenia.
O sobie: Niedawno skończyłem ćwierć wieku, więc w mniemaniu pewnych osób to już bliżej starości
W związku, że chciałbym dzielić swoje radości i smutki nie tylko ze swoim plecakiem, ale z żywą istotą szukam osoby której plany są podobne do moich. Kogo szukam: dziewczyny bądź chłopaka mniej więcej w moim wieku. Z dziewczyną z pewnych sytuacjach łatwiej, no i kontakt inny niż z facetem
W drodze jak to w drodze różnie bywa. Noclegi przez CS, HC, Servas i gdzie się da byle na głowę nie padało. Rozważam pracę na zarobienie na kolejne etapy podróży. Plan podróży oczywiście i tak będzie wstępny, z głównymi miejscami. Podróżowanie rządzi się swoimi prawami, więć nic na fest nie ma co ustalać. Ale plan zawsze warto mieć.
Jeśli masz podobne plany pisz: kullub@wp.pl lub dzwoń; 602 245 923.
Trzeba by było się spotkać przynajmniej parę razy, poznać i omówić to i owo, gdyby nasze plany się pokryły.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich podróżników
Łukasz