ankieta dla chcących jechać razem (kierunek/czas dowolny)

...

Moderator: #Moderatorzy

ankieta dla chcących jechać razem (kierunek/czas dowolny)

Postprzez masakrytyczna » Pn maja 05, 2008 8:31 pm

sporo ludzi się szuka. może jakaś forma CV:-) by pomogła się dogadywać?
proponuje jakiś standard :-) zapoznawczy.
dla mnie ważne jest zdjęcie, twarz mówi sporo o właścicielu ale w tych warunkach wystarczą słowa

miasto: sosnowiec/kraków
doświadczenia plecakowo/włóczęgowe: głównie tatry całe, chorwacja, indie/nepal trekking samodzielny
samodzielność/odpowiedzialność: spora, doświadczenie liderowania ale nienachalne:-)
w podróży lubię: robić zdjęcia, sycić się klimatem, zwiedzać zamki i ciekawą architekturę, przyrodę bardzo
warunki socjalne:-): moze być i namiot i podłe hoteliki, lepiej też ale bez przesady 2 gwiazdki mi starczą
kasa: mam, i to nie kłopot
czas: pracuje ale raczej mogę być dyspozycyjny bylem wiedział z wyprzedzeniem
nie lubię: gdy ludzie sobie narzucają co robić zamiast ustalać, ograniczania woli, gonić podczas podróży pomijając uroki samej podróży,
lubię: swobodę wypowiedzi, kulturę, luz (nie mylić z egotyzmem:-), uśmiech
motywacja: szukam ludzi zyczliwych i dogadujących się aby móc w dobrym towarzystwie realizowac marzenia o wyjazdach. po górach łażę sam, ale po świecie nieraz łatwiej w kilka osób. zapraszam do kontaktu
regiony zainteresowań: buddyzm/góry, azja, afryka (?)
dodatkowe info: http://patrze.blogspot.com/
kontakt: gromi@o2.pl
*nic specjalnego*
masakrytyczna

Postprzez masakrytyczna » Wt maja 06, 2008 1:35 pm

jestem zbudowany ilością odpowiedzi:-)

nie.., no może nieco śmielej?
*nic specjalnego*
masakrytyczna

dobra dorzucam się:)

Postprzez extremist » Śr maja 07, 2008 8:23 pm

miasto: Rzeszów/ Śląsk Cieszyński
doświadczenia plecakowo/włóczęgowe: głównie Polskie góry, Bieszczady, Beskid Śląsk, Zywiecki, Niski, Tatry, Pre-Alpe we Włoszech (okolice Mediolanu)
samodzielność/odpowiedzialność: spora, ale z nastawieniem na wspołpracę grupową;P

w podróży lubię: robić zdjęcia, zwiedzać, poznawac ludzi, rozmawiać, podziwiać widoki, czasem nie robić nic:)

warunki socjalne:-): moze być i namiot i podłe hoteliki, lepiej też ale bez przesady 2 gwiazdki mi starczą

kasa: raz mam raz nie:P

czas: od czerwca, weekendowo głównie (pt wieczorem - pon wieczorem)

nie lubię: egozizmu, braku tolerancji, gdy ktoś nie umie słuchać, narzuca swoej zdanie, nie myśli:P uff i tyle.

lubię: sporo rzeczy czego pytanie konkretnie dt? spać:) lubię góry :P
i wiele innych rzeczy:)

Motywaji nie piszę:) zainteresowań duużo, ale wynikają one nawet z tegoż wpisu:)

Kontakt - jak ktoś chce potrafi:)
extremist

Postprzez lukaszsu45 » Pt maja 09, 2008 6:27 pm

miasto: Toruń
doświadczenia plecakowo/włóczęgowe: po trochu Sudety, Tatry, Beskidy i Bieszczady ;)
samodzielność/odpowiedzialność: Jak coś postanowię to tak zrobię, nigdy nie robię ludzi w jajo. O to chodziło? :P
w podróży lubię: robić zdjęcia oczywiście, łazić po najróżniejszych, ciekawych miejscach (szczególnie po górach, ale tu mała regeneracja jest mi potrzebna ;) ), czasami odpocząć na łonie natury no i poznawać to, czego nie mam na codzień :)
warunki socjalne:-): na dzień dobry odpadają drogie hotele, jestem zwolennikiem jakiegoś pośredniego rozwiązania, ale jak nie ma innego wyjścia to i namiot może być :P
kasa: zależy, ile potrzeba, ale wyznaję zasadę, że jak się bardzo, bardzo chce to nie ma rzeczy niemożliwych ;)
czas: lipiec-wrzesień
nie lubię: nie dotrzymywania słowa, oraz kiedy nadrzędnym celem wyjazdu jest siedzenie i chlanie
lubię: tam, gdzie się da, lubię jechać pociągiem 8)
motywacja: Motywacja? Mam manię na punkcie zwiedzania ciekawych zakątków, ale ciężko jest znaleźć osobę, która by ją podzielała.
regiony zainteresowań: koleje, fotografowanie, język rosyjski i to, co z nim związane; co do podróży to oczywiście Rosja, poza tym Ukraina, Litwa, Łotwa, Estonia, Czechy, Słowacja, Rumunia...
dodatkowe info: eee, to trzeba poznać, żeby się dowiedzieć ;)
kontakt: PW :D
lukaszsu45

Re: ankieta dla chcących jechać razem (kierunek/czas dowoln

Postprzez chuky » So maja 10, 2008 10:05 pm

miasto: Olsztyn/Gdańsk
doświadczenia plecakowo/włóczęgowe: całe polskie Beskidy Zachodnie, Beskid Niski (większość), trochę Bieszczady, Czarnohora i Świdowiec na Ukrainie, Ciukasz, Bucegi i Fagaras w Rumunii, Barcelona i okolice w Hiszpanii
samodzielność/odpowiedzialność: jest u mni w granicachg normy ;)
w podróży lubię: przede wszystkim góry, ale również zabytki architektury, zwłaszcza kościóły, cerkwie, krzyże
warunki socjalne:-): preferuję namiot, ale moga byc tez tanie hotele, schroniska
kasa: generalnie mam
czas: pracuje i różnie z dyspozycyjnościa bywa, ale weekendy mam raczej wolne
nie lubię: gdy ludzie narzekają, gonić podczas podróży pomijając uroki samej podróży,
lubię: długie rozmowy, śmiech, śpiew i gre na gitarze
regiony zainteresowań: góry, literatura, inne kultury, architektura
kontakt: chuky1@wp.pl
chuky

Postprzez guagua » N maja 11, 2008 4:36 pm

To ja sie tu wepcham w to meskie grono, zeby nie bylo, ze tylko faceci gdzies jezdza :)

miasto: kraków jako miasto rodzinne, ale roznie to bywa
doświadczenia plecakowo/włóczęgowe: wszelkie gory polskie, urainskie, slowackie i rumunskie, Syberia, Galicja w Hiszpanii, Ameryka Poludniowa...
samodzielność/odpowiedzialność: zdecydowanie zbyt duza ;) - ale bez zbytniej upierdliwosci i bez zapedow do liderowania
w podróży lubię: sycić się klimatem, zamki, koscioly i cmentarze, przyrodę, miejsca nieprzewodnikowe i gadac z miejscowymi
warunki socjalne:-): moze byći namiot, tanie hoteliki, podloga na dworcu tez mnie nie odrzuca...
kasa: uuuuu :( - ale dla chcacego nic trudnego
czas: dla dobrej wycieczki rzuce kazda robote... no. moze prawie kazda
nie lubie: rozlazlosci, zbyt duzego niezdecydowania, narzekania i klotni
lubię: otwartosc, swobodę, kulturę i czarny humor
motywacja: do wloczegi - ogromna :)
regiony zainteresowań: góry, Rosja, Am. Poludniowa, literatura, jezyki...
kontakt: na priva ;)
guagua

Postprzez masakrytyczna » Cz maja 15, 2008 9:44 am

jeszcze kilka słów o celu ankiety:

ja rozumiem to miejsce jako ułatwiacz w znajdowaniu się. Jesli ktoś ma pomysł na wyjazd
[np ja chciałem w tym roku bardzo jechać do Ladakhu na trekking, an miesiąc lub 1,5 - ale aby efektywnie iść na trekking warto mieć ekipę ze 4 osób..:-( ]
to może tu zerknąć, poczytać i napisać - zapytać innych co oni na wyjazd tam i tam... (choć mam dziwne wrażenie że wiadomości na priv jakoś niedocierają i wolę maile

zapraszam!:-)
*nic specjalnego*
masakrytyczna

Postprzez kris.opole » Pn lip 28, 2008 5:55 am

miasto: Opole
doświadczenia plecakowo/włóczęgowe: Senegal, Mali, Uganda, Dem. Kongo, Maroko etc.
samodzielność/odpowiedzialność: Raczej duża, zakres odpowiedzialności do ustalenia.
w podróży lubię: rozmawiać z ludźmi, chodzić po targowiskach, kupować lokalne drobiazgi
warunki socjalne:-): dowolne, najchętniej namiot lub coś lokalnego, spanie u miejscowych gospodarzy etc.
kasa: do ustalenia, ale nie ma problemu
czas: późna jesień, lub początek roku
nie lubię: braku zorganizowania, alkoholu i chamstwa
lubię: rozmowy, przygody i wspomniania udanych wypraw
motywacja: bardzo duża
regiony zainteresowań: Afryka, ale chetnie także Pakistan czy Iran
kontakt: 7474(malpa)op.pl
kris.opole

Postprzez Żyrafa » Wt lip 29, 2008 8:25 am

to i ja się dołączę, nigdy nie wiadomo na co się przyda taka ankieta :)
Basia

miasto: Bielsko-Biała
doświadczenia plecakowo/włóczęgowe: kraje byłego CCCP, trochę Azji, Europa, Polska
samodzielność/odpowiedzialność: w porządku
w podróży lubię: ludzi i zmęczenie i niezapomniane miejsca
warunki socjalne:-): różnie, byleby nie rów melioracyjny, ani 5gwiazdkowy hotel, spanie u ludzi, od czasu do czasu hotel by odpocząć
kasa: jest
czas: do miesiąca, wyjazdy najczęściej 3 tygodniowe. Mam nadzieję, że kiedyś to się zmieni i będę dyspozycyjna 2,3 mce w roku
nie lubię: arogancji i ważniactwa w podróży oraz braku podstawowej zaradności w podróży
lubię: ludzi i bycie w drodze :)
motywacja: jest zawsze
regiony zainteresowań: w tym roku Balkany, na przyszły rok Ameryka Pd.
dodatkowe info: www.crimea.interia.pl, www.chiny.blog.pl
kontakt: gg 8123438, mail: crimea@interia.pl,
Żyrafa

Postprzez qwerty » N sie 03, 2008 12:38 pm

miasto: kraków
doświadczenia plecakowo/włóczęgowe: górki polskie i słowackie, indie/ladakh, trochę stopem po europie, trochę rowerem z sakwami, trochę kajakiem
samodzielność/odpowiedzialność: typ niezależny nastawiony na współpracę
w podróży lubię: poczucie wolności, nowe doświadczenia, miejsca, klimaty, brak pośpiechu, kontakt z przyrodą i wartościowymi ludźmi, fotografowanie, odrobinę ryzyka ale w granicach zdrowego rozsądku
warunki socjalne:-): elastycznie, zależnie od okoliczności, ale bez masochizmu
kasa: różnie bywa, czasem odkładam cały rok, ale z doświadczenia wiem, że mając niewiele też można sporo zobaczyć, może nawet więcej ;)
czas: trudno powiedzieć, brak stabilizacji zawodowej
nie lubię: tzw. wycieczek zorganizowanych, zaliczania atrakcji turystycznych, niepotrzebnych nieporozumień, czasami samotności, aviomarinu :(
motywacja: szukam ludzi niezależnych, którzy jak ja potrafią podróżować samodzielnie ale czasami mają dość samotności. W towarzystwie bywa ciekawiej, bezpieczniej, łatwiej, jest więcej możliwości ..., o aspekcie ekonomicznym nie wspominając ;)
regiony zainteresowań: zrozumieć ten świat i co ja tutaj robię, a w innym kontekście: góry i bezdroża bliższe i dalsze, europa, azja, am. płd. W planie na najbliższą przyszłość (X/XI 2008) nepal :D może ktoś ma ochotę dołączyć?
kontakt: qwerty_69@vp.pl
qwerty

Postprzez Rave » So sie 16, 2008 3:19 pm

miasto: Bolesławiec
doświadczenia plecakowo / włóczęgowe: część polskich gór, Londyn, niemieckie góry, Włochy (Neapol), stopem do Holandii, rowerem po dolnym śląsku.
samodzielność / odpowiedzialność: na poziomie, elastyczny, potrafiący się dostosować ale i przewodzić.
w podróży lubię: przygodę, wolność, poznawać nowych ludzi, współpracę, fotografować, przyrodę, miasta, ciekawe zakątki, zabytki, sporty, sycić się klimatem.
warunki socjalne :D : bez żadnych wymagań, dosłownie wszystko, pełna elastyczność.
kasa: od wiosny 2009 stabilna i pasywna.
czas: tez od wiosny 09.
nie lubię: narzekań, gonitwy- chyba że zaplanowanej, niezdecydowania, zorganizowanych wycieczek turystycznych( typu biura podróży).
motywacja: potężna i niezmierzona
regiony zainteresowań: Australia, Azja(Chiny,Hongkong, Kambodża, Wietnam), Ameryka Płd.
kontakt: witolddj@o2.pl
gg- 8085316
Ostatnio edytowano N wrz 28, 2008 11:39 pm przez Rave, łącznie edytowano 1 raz
Rave

Re: ankieta dla chcących jechać razem (kierunek/czas dowolny)

Postprzez jbloko » N wrz 28, 2008 1:45 pm

imię: jacek
miasto: warszawa
doświadczenia plecakowo/włóczęgowe: całe polskie góry (najbardziej ukochane - Bieszczady), trochę słowackie, samodzielna wyprawa do Azji Pd-Wsch (Tajlandia, Malezja, Singapur, Indonezja) oraz do Afryki (Uganda)
samodzielność/odpowiedzialność: bardzo duża, organizator wielu wyjazdów (w tym grupowych), licencja pilota wycieczek zagranicznych, doświadczenia jako przewodnik górski oraz kierownik młodzieżowych obozów wędrownych
w podróży lubię: robić zdjęcia (zwłaszcza przyrodnicze), chłonąć piękne krajobrazy, poznawać inny świat (raczej z dala od dużych miast, wolę przyrodę od zabytków), zwyczaje, ginące kultury, góry, medycyna ludowa, egzotyczna kuchnia.
warunki socjalne:-): każde, nie jestem wybredny, także namiot (wolę możliwie niskobudżetowe)
kasa: mam odłożoną na najbliższą wyprawę - czeka na decyzję gdzie i z kim :)
czas: pracuję, więc muszę zaplanować z wyprzedzeniem (wyjazd optymalnie na 2-3 tyg.)
nie lubię: narzucania własnej woli, gonienia podczas podróży, braku elastyczności, narzekania
lubię: poczucie humoru, pogodę i niezłomność ducha wobec różnych niespodzianek, luz, uśmiech
motywacja: bardzo duża - szukam podobnych ludzi z pasją podróżowania z plecakiem, z podobnymi marzeniami i preferencjami, do wspólnych spotkań i planowania nad mapą a potem wspólnego dzielenia radości i trudów podróży
regiony zainteresowań: lasy tropikalne (póki jeszcze są), szukam ludzi, którzy marzą, żeby zobaczyć: przyrodę Borneo, Madagaskaru, czy kawałek Ameryki Środkowej lub Południowej (Andy + lasy Amazonii, np. Boliwia), w tym najlepiej kogoś ze znajomością odpowiednio francuskiego lub hiszpańskiego; ciągnie mnie także do Namibii, Gabonu oraz Nowej Zelandii/wysp Oceanii (ale to raczej dalszy plan, bo wymaga większego budżetu :(
znajomość języków: biegły angielski
wykształcenie: ekonomia + geografia (specjalizacja: kraje rozwijające się)
dodatkowe info: http://bukowicki.pl/
kontakt: gg 1210033, jbloko(malpa)poczta.onet.pl - czekam na kontakt, jeśli masz podobne marzenia!
jbloko

Postprzez edyta-nike » Pn lis 03, 2008 8:19 pm

miasto: Bolesławiec
doświadczenia plecakowo/włóczęgowe: polskie góry, troche Europy, potem z plecakiem: Tajlandia, Birma, Kambodża, Laos, Malezja, Indonezja, Chiny, Australia
w podróży lubię: poznawać nowe miejsca i ludzi, obserowować jak żyją inni, oglądać przyrodę i zabytki
warunki socjalne:-): nie jestem wymagająca, mogę spać na podłodze, kąpać się w towarzystwie pająków i jaszczurek, a najbardziej mi smakuje jedzenie lokalne "z ulicy"
kasa: mam na wyjazdy niskobudżetowe
czas: pracuje, mam miesięczny urlop na wakacje, wolne długie weekendy i przerwy świąteczne,
nie lubię: narzekania, chamstwa i egoizmu
lubię: miłe towarzystwo, ludzi z pasją, zwierzęta, aktywny sposób poznawania świata (na piechotkę, zero leżenia na plaży)
motywacja: podróżowanie mnie uszczęśliwia :)
regiony zainteresowań: cały świat i ludzie, spoty walki, żeglastwo, jazda konna
Mam doświadczenia, że obce osoby z podobnym nastawieniem potrafią sie wspaniale na wyjazdach dogadywać. Z racji płci dla komfortu nienagabywania szukam towarzystwa (myśle teraz o Afryce i Ameryce Pd). Co do miejsca - regionu - chce z czasem zobaczyć wszystko :) bo wszędzie jest pieknie i ciekawie - jakby ktoś był zainteresowany zapraszam do kontaktu
kontakt: edyta.fly@gmail.com
edyta-nike

Postprzez Norbert85 » N lis 23, 2008 11:29 pm

imie: Norbert :D bo na wstepie warto sie przedstawic ;)
miasto: dawniej - lodz / obecnie anglia -Worcester, choc mysle ze to nie stanowi problemu.
doświadczenia plecakowo/włóczęgowe: ogolnie dopiero chce zaczac, ale mam za soba glownie polskie gory, duzo angli, bo jest naprawde piekna
samodzielność/odpowiedzialność: pelna/duza
w podróży lubię: zdjęcia, poznawac ludzi, nowe miejsca, czasami wypoczac, pobyc chwile samemu i pomyslec.
warunki socjalne:-): bez znaczenia :)
kasa: mam, do wydania w granicach rozsadku ;P choc bez kasy tez mozna wiele zobaczyc
czas: pracuje ale moge byc dyspozycyjny z wczesniejszym wyprzedzeniem,
nie lubię: braku celu, olewania czegos, narzekania, gonitwy chyba ze jest potrzebna,
lubię: smiech, dobre towarzystwo, darzenie do celu i wiele innych rzeczy :P
motywacja: czas cos zobaczyc, samemu nie mam odwagi, dlatego szukam ludzi z ktorymi bedzie to mozliwe :)
regiony zainteresowań: caly swiat ! jestem otwarty na wszelkie propozycje, bo wszedzie jest pieknie.
kontkat: gg# 3217673 mail# nbercik5@wp.pl
Masz wiecej pytan pisz, chetnie odpowiem i powiem cos wiecej o mnie.
Norbert85

Postprzez rosa » Pn lis 24, 2008 8:31 am

miasto: okolice wawy
doświadczenia plecakowo/włóczęgowe: słowacja, niemcy.
samodzielność/odpowiedzialność: odpowiedzialność spora za siebie i grupę, samodzielność - jak mus to mus ;)
w podróży lubię: słuchać, czuć, widzieć, dotykać, smakować,
warunki socjalne:-): nie ważne gdzie, ważne z kim
kasa: znajdzie się...
czas: znajdzie się...
nie lubię: braku poczucia humoru, płytkości, braku swojego stylu, stringów ;)
lubię: przeciwności wypowiedzi poprzedniej. dodakowo: zdjęcia, pisanie, zwierzęta, zabytkowe samochody, piegi :)
motywacja: jestem osobą która mocno stąpa po ziemi, ale często zachacza głową o chmury :) staram sie być lojalna wobec grupy w której się znajduję i wymagam tego od innych. wyprawa to moje marzenie, rozważnie-szalony skok......
regiony zainteresowań: kolej transybira, afryka, ameryka poł.
dodatkowe info: "nie liczy się ilośc tylko jakość"
kontakt: 82asa@poczta.onet.pl
rosa

Następna strona

Powrót do Szukam towarzysza podróży - szukam ludzi na wyprawę

Travelbit on Facebook