Kilkuletnia podroz dookola Swiata - szukam towarzyszki drogi

...

Moderator: #Moderatorzy

Kilkuletnia podroz dookola Swiata - szukam towarzyszki drogi

Postprzez jackobi » Wt wrz 15, 2009 5:34 pm

Od 2 lat chodzi mi po glowie pomysl wyruszenia przed siebie, tak jak to czynili i czynia nadal inni odwazni.
Moja wstepna wizja - start w przyszlym roku, czas podrozy ok 5 lat. Podroz niskobudzetowa ale raczej bez koniecznosci zarabiania po drodze (kazdy musi zapewnic sobie srodki teraz). Spanie przez couchsurfing itp lub tanie hostele. Podrozowanie stopem, pksami, jak trzeba bedzie przez duza wode to moze byc czasami samolotem. Raczej bez pozwalania sobie na nadmierne zbedne koszty. Bez pospiechu, bez rozbudowanych planow i terminow - troche gdzie los poniesie.

Zaczynam szukac towarzyszki do takiej podrozy, bo samemu to ja moge wyjechac na miesiac ale nie na kilka lat. Dobrze jest miec do kogo sie odezwac, z kim cieszyc sie radosciami i odkryciami :)
Kogo oczekuje? - dziewczyny, ktora marzy o tym samym, ktora ma juz jakies doswiadczenie w podrozowaniu na wlasna reke, ktorej wszelkie okolicznosci na to pozwola (czas, pieniadze, zdrowie) no i oczywiscie pelnej zapalu, optymizmu, usmiechu i checi. Nie moze jej przerazac spanie w "krzakach" czy na dworcu, jak sytuacja do tego zmusi czy przejscie pieszo wielu kilometrow. Wiek? - nie jest az tak istotny, mysle ze do trzydziestu kilku lat spokojnie. Ale jesli to ma byc mloda towarzyszka drogi, to musi byc dojrzala emocjonalnie, zdecydowana i pewna siebie.

Cos o mnie - mam 29 lat, od kilku lat pasjonuje sie podrozami, wedrowkami, usmiechniety i radosny chlopak, a jednoczesnie calkiem zaradny kiedy potrzeba :)
Bylbym gotow zamknac firme, zostawic co mam i wyruszyc ku przygodzie zycia. Nie przesadzam ze tak sie na pewno stanie, ale mysle o tym na powaznie.

Jesli masz ochote nawiazac kontakt, porozmawiac o moich wizjach, podzielic sie swoimi, to zapraszam :)

Pozdrawiam wszystkich podroznikow!

Jacek Rogalewicz
gg: 135884
jackobi(malpka)awp.waw.pl
jackobi

Re: Kilkuletnia podroz dookola Swiata - szukam towarzyszki drogi

Postprzez malaa1983 » Śr wrz 16, 2009 2:03 pm

Brzmi nieźle....masz juz kogoś chetnego?

K.
malaa1983

Postprzez jackobi » Pt wrz 18, 2009 10:59 pm

Wiesz, to nie jest kwestia kilku dni a raczej kilku miesiecy, zeby znalezc osobe do kilkuletniej podrozy.
Na razie nie mam nikogo i dlatego chce zaczac etap poznawania.

pzdr.
jackobi

Postprzez malaa1983 » Pn wrz 28, 2009 1:42 pm

Wiem ze to nielatwa decyzja i poszukiwania pewnie troche potrwaja ale zaintrygowal mnie Twoj pomysl...

K.
malaa1983

Postprzez SANFI » Wt paź 06, 2009 2:25 pm

hmmm mi od ponad roku chodzi taki pomysł po głowie, w prawdzie miało być krócej niż 5 lat ale jest to równie miły plan. W czerwcu miałam wyjeżdżać do USA, Nowej Zelandii, Tajlandii i Chin, ale na cztery dni przed wyjazdem plan padł (nie z mojej winy), i teraz jakoś tak myślę, że zrealizuje tę bądź podobną podróży choćby nie wiem jakim kosztem i kiedy. Teraz niestety nie ma w moim życiu nic pewnego, sytuacja powinna się wyklarować do końca roku, ale będę myśleć o tego typu wyprawie... :)

Pozdrawiam
SANFI

Postprzez jackobi » Pn gru 28, 2009 7:11 am

.
Ostatnio edytowano Pn lut 08, 2010 7:17 am przez jackobi, łącznie edytowano 1 raz
jackobi

Postprzez jackobi » Pn lut 08, 2010 7:16 am

Trudno widze znalezc kogos, kto podazylby w pelni za marzeniami, ale jakby co ogloszenie nadal aktualne :)

/JR
jackobi

Postprzez Aghi » Pn lut 22, 2010 6:35 pm

Cześć, jestem nowa na forum. Mam 30 lat, trochę doświadczenia i podróży za sobą, ale raczej w wydaniu komercyjnych wczasów, aniżeli niesamowitych wypraw w dalekie egzotyczne nieznane, takich pół dzikich, z nocowaniem u tubylców, nieokreślonych czasem. Obecnie mieszkam w Szczecinie, świeżo zamknęłam własny interes. Jako świeżo upieczona studentka mieszkałam kilka lat we Włoszech i Londynie. Zastanawiam się nad tym całym życiem. I tak sobie myślę, że niewolnicza praca od rana do wieczora nie jest dla mnie, że tak naprawdę to marnowanie czasu. Jestem głodna świata, ciekawa miejsc, otwarta na inne kultury i ich tradycje, wierzenia i religie. Kocham przestrzeń, poczucie wolnosci, poznawanie i odkrywanie. Pasjonuje mnie fotografia, pozwala uwiecznić chwile. Władam biegle językiem angielskim i włoskim, ten drugi pozwala mi na dostateczną komunikację w hiszpańskim. Poza tym uczę się francuskiego, jestem na poziomie średniozaawansowanym. Szukam kogoś, kto ruszy ze mną w świat, bez wielkiego planowania, na zasadzie "przypadków", które będą nami kierować. Płeć obojętna. Jeśli ktoś jest zainteresowany piszcie na office@ahz-as.com Samej brakuje mi chyba odwagi, w dwie osoby będzie raźniej, poza tym co dwie głowy to nie j .... Do zobaczenia.
Aghi

Re: Kilkuletnia podroz dookola Swiata - szukam towarzyszki d

Postprzez jackobi » Pn kwi 05, 2010 7:40 pm

Agata sie nie zdecydowala, moze ktos inny?
Ja juz przygotowuje sie do drogi i zalatwiam formalnosci oraz gromadze ekwipunek :)
Mysle ze to ostatni moment aby sie decydowac na wyruszenie w lipcu...

/Jacek
jackobi

Powrót do Szukam towarzysza podróży - szukam ludzi na wyprawę

Travelbit on Facebook