Zachodnie wybrzeże USA, wrzesień

Moderator: #Moderatorzy

Zachodnie wybrzeże USA, wrzesień

Postprzez kimlady » Pt sty 22, 2010 10:07 pm

Witam!
Szukam towarzyszy podróży po zachodnim wybrzeżu USA, San Francisco,Los Angeles, Las Vegas,
Wielki Kanion Kolorado, parki narodowe i wszystko inne, co tylko będziemy chcieli zobaczyć.
Planuję wypożyczyć samochód, noclegi niekoniecznie 5-gwiazdkowe. Termin do ustalenia.
Najmilej byłoby mi podróżować w mieszanym, ale bardziej dojrzałym towarzystwie,ok.40.
Pozdrawiam
kimlady
kimlady

Re: Zachodnie wybrzeże USA, wrzesień

Postprzez borat » N sty 24, 2010 6:29 pm

mam zamiar poleciec we wrzesniu i wlasnie objechac zachodnie wybrzeze, ale mam 19 lat wiec musialbym znalesc kompanow mojego pokolenia :) LA i Vegas to sa dwa miasta ktore chcialbym zobaczyc, a reszta to parki narodowe, ktore tak naprawde najbardziej mnie interesuja ;)
pozdrawiam Przemek
borat

Postprzez travel1 » Pn sty 25, 2010 10:03 pm

ja wybieram sie w kwietniu na 2 tyg.
travel1

Postprzez Osin » N sty 31, 2010 9:44 am

Witam.

Wraz ze znajomymi wybieramy się po raz trzeci do USA, w jego zachodnią część. W ogólnym przybliżeniu 3-tygodniowa wycieczka wynajętym samochodem, obejmować będzie LA, Vegas, San Francisco oraz większe atrakcje w tym rejonie, jak Wielki Kanion itp.
Są to nasze drugie odwiedziny tych miejsc i tym razem, wiedząc co i jak, chcemy dogłębnie zwiedzić wyżej wymienione miasta i lokacje. Mając niejakie doświadczenie i obycie w podróżowaniu po USA możemy w przybliżeniu oszacować koszt całego 3-tygodniowego wyjazdu na około 7-8 tys (w zależności od kursu dolara). Termin wycieczki - wrzesień. Jak na razie jest nas czworo, ale zawsze weselej, gdy grono większe, więc szukamy towarzystwa w wieku ok. 25-30 lat, koniecznie w liczbie parzystej, gdyż taka jest najrozsądniejsza, jeśli chodzi o samochód i noclegi. Nie ukrywam, iż mile widziane jest mieszane towarzystwo, gdyż w naszym jest jedna kobieta i zapewne przydałaby się jej koleżanka w podróży.
Jak już wspominałem, mamy doświadczenie w podróżowaniu po stanach, więc wycieczka będzie dobrze przemyślana, rozsądnie zorganizowana, ale jak na dzikie tereny USA przystało, nie do końca przewidywalna i na pewno obfitująca w ciekawe przeżycia. Poza tym nasza ekipa jest otwarta na przygodny (było już ich kilka), dobrą zabawę i odrobinę szaleństwa ;)

Osoby zainteresowane proszę o kontakt. Z chęcią udostępnimy zdjęcia z wcześniejszych wypadów.
Osin

Postprzez marekkos » So lut 20, 2010 9:57 pm

Jestem w USA średnio co 2 miesiące. Tydzień temu wróciłem z Hawajów. Następny wyjazd prawdopodobnie w maju: Yellowstone, Utah, Arizona, Newada, jak czasu starczy to Oregon. Najbardziej interesują mnie miejsca trudno dostępne, jak te:
http://www.marfot.com/white_pocket.html
http://www.marfot.com/little_finland.html
Jeśli ktoś zechce dołączyć to zapraszam.
marekkos

Postprzez wrobelx » Pt kwi 09, 2010 10:15 am

Cześć,

Wybieram się do US and A w te wakacje z programem CA zgodnie z obecnymi ustaleniami pracuje do 12 września a następnie mam zamiar poznać trochę ten kraj jednak ogranicza mnie termin powrotu w okolicach 1 października, w tym momencie szukam możliwości dołączenia się do jakiejś ekipy podróżującej w tym czasie. Może trafimy na siebie.

Pracuje na long island także moim punktem startowym będzie New York, jeśli ma ktoś propozycje proszę o kontakt : wrobelx@o2.pl
obecnie studiuje w Częstochowie, mam 23 lata
wrobelx

Postprzez kimlady » Pn maja 31, 2010 9:01 am

marekkos napisał(a):Jestem w USA średnio co 2 miesiące. Tydzień temu wróciłem z Hawajów. Następny wyjazd prawdopodobnie w maju: Yellowstone, Utah, Arizona, Newada, jak czasu starczy to Oregon. Najbardziej interesują mnie miejsca trudno dostępne, jak te:
http://www.marfot.com/white_pocket.html
http://www.marfot.com/little_finland.html
Jeśli ktoś zechce dołączyć to zapraszam.

Witam!
W sierpniu jestem na Zach. Wybrzeżu. Z przyczyn losowych-sama.Przeglądałam Twoje zdjęcia,
są rewelacyjne, nawet nie marzę, że mogłabym zobaczyć te cuda w naturze! Ale jeśli będziesz
w tym samym czasie w Stanach-to może byłoby to realne?
Pozdrawiam
Małgorzata
kimlady

Powrót do Ameryka Północna

Travelbit on Facebook